Câte calorii arzi atunci când nu stai jos la birou ?

Majoritatea ne confruntăm cu această problemă fiindcă dispunem de locuri de muncă la birou, unde caloriile se ard greu sau deloc, iar sedentarismul își pune amprenta asupra greutății noastre corporale și a sănătății. Cam câte calorii crezi că ai arde dacă ai sta în picioare ?

Un nou studiu aduce noutăți în ceea ce privește caloriile arse atunci când stai în picioare. S-au analizat date pe baza a 50 de studii anterioare, incluzând 1100 de persoane cărora li s-au măsurat diferențele dintre caloriile arse atunci când stai jos și cele arse atunci când stai în picioare.

Rezultatele au adus la cunoștință faptul că, persoanele care au stat în picioare au ars cu 0,15 calorii mai mult pe minut, femeile arzând 0,1 calorii pe minut, în timp ce bărbații 0,2 calorii pe minut mai mult, datorită masei musculare crescute făță de femei.

De exemplu, dacă o femeie cântărește 65 de kilograme și înlocuiește șederea cu statul în picioare, va arde cu până la 54 calorii. Ceea ce subliniază studiul, nu este neaparat faptul că vei slăbi, ci că te va ajuta să te menții la o greutate optimă, după cum menționează și dr. Farzane Saeidifard, cercetator la Clinica Mayo din Rochester Minnesota.

Cu toate acestea, a sta în picioare este mai sănătos, deși pentru a slăbi sau pentru a-ți menține sănătatea ai nevoie de mai mult sport. Alergatul, înotul sau pur si simplu plimbările de cel puțin 30 minute zilnic, sunt de mare ajutor. Totul în funcție de preferințe și de condiția fizică. Mai mult de atât, evitarea obiceiului de a ședea, duce la reducerea considerabilă a nivelului de zahăr și grăsime din sânge.

Pe de altă parte, sedentarismul “amenință” tot mai mult organismul uman prin anumite afecțiuni, cum ar fi apariția cancerului de sân și colon, a diabetului zaharat, cât și a unui risc crescut de deces prematur.

Așadar, este benefic, fundamental și necesar să încerci zilnic să faci cât mai multă mișcare pentru a preveni unele afecțiuni și să adopți un stil de viață sănătos. Chiar și o schimbare cât de mică, face diferența. Cheia succesului este voința și ambiția de a fii mai sănătos, mai energic și mai conștient de tot ceea ce te înconjoară.

Esenţa fericirii este sănătatea, iar a sănătăţii e mişcarea, și aceasta este un dar neprețuit.

https://www.livescience.com/60940-sitting-standing-calories.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *