Sănătatea nu este o mărime, este un stil de viață!

Suntem din ce în ce mai preocupați de felul în care arătăm, mai ales că media nu ne ajută deloc, punându-ne “piedici” prin felul în care toate pozele se editează excesiv, totul arată ireal de perfect și fiecare imagine ori ne motivează să devenim la fel, ori ne decepționează.

Sănătatea nu este o mărime sau un corp permis în graficul curentului secolului XXI, este fără doar și poate un stil de viață care are efecte pozitive pe termen îndelungat, nu doar asupra aspectului fizic, ci și asupra organismului nostru. A încerca să slăbești doar pentru simplul motiv de “a intra” în noua rochie, care este cu una sau doua mărimi mai mică, nu este o soluție isteață. Ori atunci ne forțăm organismul într-un timp record să scăpăm de surplusul de greutate și într-un mod defectuos pentru sănătatea noastră.

Nu mă înțelegeți greșit, nu zic că este eronat să luăm ca exemplu persoanele care practică sport zilnic și duc un stil de viață sănătos, din contră, este un exemplu ideal de motivație, ambiție și voință, dar trebuie să fim atenți care este scopul acestora pe termen lung. Își doresc o schimbare rapidă și după ce obțin rezultatele, încetează să mai adopte aceste obiceiuri, ori urmează un stil de viață sănătos și echilibrat pe o perioadă nedeterminată ?

Așadar, ce știm despre beneficiile aduse de un stil de viață sănătos, colorat și echilibrat ?

  1. Adipozitatea prezintă un risc semnificativ de morbiditate și mortalitate, iar un stil de viață echilibrat scade riscul acestora;
  2. Pierderea în greutate prelungește și îmbunătățește calitatea vieții;
  3. Oricine este determinat poate să piardă în greutate cu ajutorul unui plan alimentar alimentar personalizat și exerciții adecvate;
  4. Urmărirea pierderii în greutate este un scop practic și pozitiv;
  5. Singura cale pentru persoanele care se confruntă cu obezitate ori vor să scape de câteva kilograme, este să o facă într-un mod sănătos și treptat, iar perioada de menținere să fie plină de motivație (întrucât este mai dificilă);
  6. Creșterea capacitatății de concentrare, încrederea și stima de sine.

Mai mult decât atât, în ultimele decenii, stilul de viață ca factor al sănătății, este privit cu mult interes de către cercetători. Conform OMS, 60% din factorii aferenți sănătății individuale și calității vieții, sunt corelați cu stilul de viață. Din păcate, milioane de oameni urmează un stil de viață nesănătos, prin adoptarea unor diete care nu sunt adecvate pentru organismul lor, ori procesul este foarte rapid. De aceea, ei se confruntă cu boală, invaliditate și chiar moarte.

Consecințele sunt clare precum cerul într-o zi de vară. Probleme precum bolile metabolice, articulare, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, obezitatea morbidă, sunt doar câteva cauze ale unui stil de viață nesănătos. Ameliorarea relației dintre stilul de viață și sănătate ar trebui să fie luată în considerare de fiecare dintre noi.

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, nu există diete pline de mâncare promițând rezultate rapide, iar acestea nu fac decât să vă limiteaze aportul nutrițional, pot fi nesănătoase și tind să eșueze pe termen lung.

Cheia pentru atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase nu se referă la modificări pe termen scurt ale alimentației, cum am menționat mai sus. Este vorba de un stil de viață care include o alimentație variată și colorată, o activitate fizică zilnică și echilibrarea numărului de calorii consumate cu numărul de calorii pe care le utilizează corpul dumneavoastră. Asttfel, deținerea controlului asupra greutății dvs. contribuie la o bună stare de sănătate în prezent, dar și pe măsură ce îmbătrâniți.

Sănătatea nu este o mărime, este pur și simplu felul în care faceți alegerile. Dacă doriți rezultate îndelungate, știți ce aveți de făcut!

 

Cu drag,

Surse

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703222/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4386524/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *