Pași simpli pentru a adopta un stil de viață sănătos în anul 2019

 

Înainte de terminarea anului 2018 aproape fiecare dintre noi și-a făcut o listă de rezoluții cuprinzând anumite dorințe care ar vrea să se împlinească. Unii și-au propus lucruri pe plan profesional, alții pe plan personal, incluind și dorința de a mânca mai sănătos, de a face alegeri mai bune din punct de vedere al stilului de viață, de a începe să facă mișcare, etc.

Este într-adevăr o provocare să începi să mănânci mai sănătos, să treci de la un stil mai defectuos chiar și înainte de sărbători, la un stil cu totul diferit și cumva “extrem” pentru tine și organismul tău. Totodată, nimic extrem nu e bun, și chiar dacă așa pare, totul trebuie luat pas cu pas. De exemplu dacă înainte consumai mult fast-food, acum vei încerca să consumi de 2 ori pe saptămână maxim, apoi o dată, apoi deloc daca reușești.

Desigur, ideal ar fi să nu facem excese la final de an pentru a avea de recuperat după, dar dacă totuși s-au facut, trebuie să privim totul cu mintea deschisă și cu multă ambiție. Să nu ne ghidăm după mituri, diete minune, detox-uri cu sucuri de legume și fructe, exerciții intense și consum scăzut de proteine și așa mai departe.

În linii mari și late, indiferent care este scopul dumneavoastră, este bine să vă documentați înainte ori să apelați la un specialist în domeniu. Dacă e să vă axați pe antrenamente fizice intense, trebuie să vă măriți cantitatea de proteine animale prin conținutul lor în minerale, aminoacizi, care ajută la repararea și construcția mușchilor după exerciții.

Încercați totul cu moderație. Consum de alimente sigure, cât mai naturale, introduse treptat, preparate corect, activitate fizică moderată, nu dintr-o dată 2 ore de antrenamente.

De asemenea, ambiția și voința joacă un rol foarte important. Multe persoane încep această provocare, dar la mijlocul acesteia, se împotmolesc și renunță, însă atunci când pare mai greu, atunci este momentul să nu vă opriți. Rezultatele nu vor întârzia să apară, iar satisfacția și mulțumirea de sine vă vor copleși într-un mod plăcut.

Pentru orice sfat, ajutor, ori un plan alimentar personalizat pentru slăbire, revenire la stilul de viață de dinainte ori pur și simplu îmbunătățirea sănătății, puteți apela cu încredere la serviciile mele.

Mă găsiți la adresa de e-mail: camelia.messesan@yahoo.com ori pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ndcameliamesesan/ ori Instagram: https://www.instagram.com/nutritionistcameliam/?hl=en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *